Šaras: Pau? Reći ću vam kada budem znao

Podeli:
Šarunas Jasikevičijus
Euroleague via Getty

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus govorio je u intervjuu za "Eurohoops" o očekivanjima u predstojećoj sezoni, kao i o mladim igračima koji bi trebalo da pomognu timu, ali i veteranu Pau Gasolu.

Barselona je prošle sezone u Španiji osvojila sve i igrala je finale Evrolige. Bila je to prva Šarasova sezona u katalonskom klubu, a naredne su već očekivanja veća, pa se govori i o osvajanju Evrolige.

„Naš cilj će uvek biti isti. Možda je sada sve malo lakše. Momci znaju šta da očekuju od mene, ja poznajem većinu igrača iz rostera veoma dobro i to sve olakšava. Ali moramo da uključimo i mnogo mladih igrača koje imamo ove sezone, njih je četvorica i moramo da radimo na tome“, objasnio je Jasikevičijus i dodao:

„Kao što sam rekao, ciljevi su nam uvek isti. To znači da nastavimo da napredujemo tokom sezone, da budemo uvereni da kao projekat rastemo, da svake sezone budemo sve bolji i bolji i da imamo stabilnost u radu, da budemo konstantni u igri. Moramo da se razvijamo i da nikada ne izgubimo te ambicije koje imamo“.

Da li je očekivao da u prvoj sezoni u klubu osvoji domaće prvenstvo i Kup Kralja?

„Ja ne očekujem da pobedimo ili izgubimo, mi samo pokušavamo da svakog dana budemo bolji, da budemo sigurni da smo svaki trening odradili dobro, da izvučemo što više iz njih. To nam je cilj i ove sezone, da nastavimo tako, da se fokusiramo na svaki dan zasebno, a ne na dugoročne stvari“.

Četvorica novih igrača je stiglo u tim, Bolmaro će verovatno napustiti klub, a Pau Gasol je pod znakom pitanja. Barselona je prošle sezone odigrala 90 utakmica, više nego bilo koji drugi evropski tim u istoriji. Da li je Šarunas zabrinut zbog manjeg broja igrača u odnosu na prošlu sezonu?

„Ne. Mislim da neko sa rosterom od 15 igrača ne bi bio baš srećan, ali moram da naglasim da mi imamo veoma dobru akademiju. Četvorica mladih igrača odatle trenira sa nama, neki od njih se muče da se prilagode, ali plan je da oni i dalje imaju šansu da ostanu sa nama i nadam se da su dovoljno pametni da to iskoriste. Roster od 13 ili 14 igrača je dovoljan, ali takođe moramo da budemo sigurni da se tu svaki igrač oseća važnim, a ne da je tu samo da bi odigrao neke utakmice“, rekao je Litvanac.

Jedno od najbitnijih pitanja za Barselonu svakako će biti Pau Gasol – da li ostaje ili odlazi? Ima li novih informacija?

„Ne“, rekao je kratko Jasikevičijus kroz osmeh:

„Ako se nešto novo dogodi reći ću vam, ali sada ne znam ništa“.

 

 

Komentari

Vaš komentar