Šaras: Željko je srećan u Partizanu, svaki meč gledam

Euroleague 9. nov. 202114:414 komentara
Podeli:
Rodolfo Molina/EB via Getty Images

Trener Barselone Šarunas Jasikevičius je u jednom opširnom intervjuu sa litvanskim novinarom Donatasom Urbonasom pričao o raznim temama koje su u vezi sa njegovom karijerom, litvanskom i evropskom košarkom, ali i o Žalgirisu. Bitna tema je bio i Željko Obradović koji je važan Šarasov mentor i nekadašnji trener.

Šarunas je između ostalog rekao da nije u redu da Žalgiris ima skor u Evroligi kakav je trenutno aktuelan. Takođe je pričao o svojim uspesima, Barseloni, Nikoli Mirotiću, Rokasu Jokubaitisu… Prirodno Donatas Urbonas je morao da pita Šarasa i o Željku Obradoviću.

Srećan sam zbog njega, a žao mi je pomoćnika koji ne može da izvuče marker iz sakoa… Poslao sam mu poruku da ne bude previše uznemiren, iznad svega to je samo marker. Mnogo pričam sa njim. Srećan je veoma tamo. To je posle svega njegov klub, njegova ljubav. Mislim da je veoma srećan tamo„, rekao je Šarunas Jasikevičius.

Ne propuštam ni jedan meč. Dopada mi se tim koji je sastavio. Ima mnogo talentovanih mladih igrača u Begoradu koji prate vođstvo Pantera i Ledeja, kao i svih Srba. Biće zanimljivo videti njihov napredak. Partizan ima mnogo potencijala„.

On je takođe objasnio Željkovu situaciju da se vrati u klub koji ne igra u Evroligi.

Samo hoće da bude srećan. On je uostalom u Beogradu, kod kuće, sa svojim timom. Ima dobar tim i jasan cilj, da vrati Partizan u Evroligu. Šta drugo možeš da želiš? Sve je osvojio, ostvario je sve. Samo hoće sreću i 100 odsto sam siguran da je srećan„, dodao je Jasikevičius.

Komentari

Vaš komentar