Šarasove lekcije se isplatile: Jokubaitis zvezda u usponu EL

Euroleague 11. maj. 202213:21
Podeli:
Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Rokas Jokubaitis je osvojio nagradu za najboljeg mladog igrača Evrolige, tačnije nagradu Zvezde u usponu. Plej Barselone je odigrao odličnu sezonu i to iz pozicije rezervnog organizatora igre.

Rokas je odigrao odlično posebno u mesecima kada je Barsa bila u velikom problemu zbog povreda Korija Higinsa i glavnog pleja Nika Kalatesa. Tada je Jokubaitis preuzeo veliku odgovornost u nekim mečevima, neke je čak i odlučio svojim potezima pa mu titula Zvezde u usponu dolazi sa razlogom.

On je u Evroligi prosečno igrao 17 minuta po utakmici i beležio je 7,2 poena i 2,8 asistencija uz odličan šut iz igre.

Jokubaitisa je iz Žalgirsa pred sezonu 2021/22. doveo baš Šarunas Jasikevičijus. Šaras mu je davao šansu u Kaunasu još 2018. godine, zatim je Rokas kod Martina Šilera imao još ozbiljniju ulogu, da bi u Barseloni bio potpuno spreman da ide na viši nivo.

Jokubaitisa je prošle godine draftovala Oklahoma ka 34. pika, a prava na njega sada imaju Njujork Niksi. Ipak treba verovati da će Rokas i dalje biti u Barseloni i da će nastaviti da uči od Šarunasa Jasikevičijusa i Nika Kalatesa. Možda već na Fajnal foru u Beogradu budemo videli Jokubaitisov talenat u najboljem svetlu.

Komentari

Vaš komentar