Šiler: Davidovac je kao švajcarski nožić

Podeli:
Martin Šiler
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Žalgiris će u utorak ugostiti Crvenu zvezdu u odloženom meču 23. kola Evrolige. Trener litvanske ekipe apostrofira da će najvažnije u ovom meču biti zaustaviti Dejana Davidovca koji kako kaže može da igra sve pozicije od jedan do četiri. Meč Žalgirisa i Zvezde je od 19 časova u utorak uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Nakon što su se igrači Crvene zvezde oporavili od koronavirusa gostovaće Žalgirisu. U timu će biti i Kori Volden, a trener Martin Šiler je pred meč sa beogradskom ekipom govorio o promeni trenera. Zvezdu je u prvom duelu u hali „Aleksandar Nikolić“ vodio Saša Obradović, a sada je trener Dejan Radonjić.

Igrači su praktično isti. Dodali su nekoliko igrača posle meča sa nama, to je bio stvarno početak sezone. Zvezda ima različite odbrane od pik end rola, ali većina igrača je isto ili je tim sličan. Igru kreiraju Kori Volden i Dejan Davidovac, a najveći deo poena donosi Džordan Lojd. Rekao bih da bitnih razlika ima samo u odbrani„, rekao je trener Šiler koji smatra da je Dejan Davidovac najveća opasnost Zvezde.

On je kao švajcarski nožić. Može da igra na četiri pozicije, od jedan do četiri. I Volden i Lojd su istovremeno ispali tako da je Davidovac morao da razvija igru i da igra više na perimetru. Verujemo da će slično biti u utorak, tako da je glavni cilj zaustaviti njega na perimetru„, kaže Šiler.

Inače i Žalgiris je imao problema sa koronom, ali samo kod jednog igrača. Odsustvovao je Lukas Lekavičius koji je sada ponovo u ekipi.

Komentari

Vaš komentar