SK saznaje: Lukić na pregovorima u Zvezdi

Euroleague 4. jul 202216:19 > 16:2630 komentara
Podeli:
Zoran Lukić
fiba.basketball/EIBNER/Sascha Walther

Selektor Rusije Zoran Lukić trenutno je najozbiljniji kandidat za mesto trenera Crvene zvezde, a u ponedeljak je bio na razgovoru sa prvim čovekom kluba sa Malog Kalemegdana Nebojšom Čovićem, nezvanično saznaje Sport Klub.

Povezano:

Šampion Srbije i regiona je bez trenera od sredine prošle nedelje, kada je Dejan Radonjić potpisao dvogodišnji ugovor sa atinskim Panatinaikosom. Crnogorski stručnjak je po završetku sezone tokom koje su ‘crveno-beli’ osvojili triplu krunu više puta istakao da želi da ostane, kao i da su mu prioritet pojačanja, a ne njegova plata, ali su pregovori oko nastavka saradnje propali.

Kada je Radonjić potvrđen kao novi trener Atinjana iz Zvezdinih redova su najavili da će o imenu novog trenera javnost biti blagovremeno obaveštena. O brojnim trenerima se pričalo poslednjih dana, kao jedan od najozbiljnijih kandidata pominjao se Janis Sferopulos, međutim, čini se da je sada Lukić najbliži klupi šampiona Srbije.

Lukić je trenutno trener Nižnjeg Novgodora, selektor Rusije, ali s obzirom na suspenziju zbog rata u Ukrajini, nema obaveze sa nacionalnim timom. Trenutni mandat u ruskom klubu mu je drugi, pošto ga je prethodno vodio od 2008. do 2014. godine, a vratio se na njegovu klupu 2017. posle kratkog izleta u Banvit. Prethodno je bio trener drugog tima moskovskog CSKA, bio je i selektor Indije, a trenersku karijeru je započeo u Beopetrolu. Moskovljani su ga, inače, zvali pre nekoliko nedelja, kada je Dimitris Itudis preuzeo Fenerbahče.

Komentari

Vaš komentar