SK saznaje: Radonjić neće novac, hoće pojačanja

Euroleague 27. jun 202214:5235 komentara
Podeli:
Dejan Radonjić
Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Veliki zadatak za košarkaški klub Crvena zvezda ovog leta biće da zadrži trenera Dejana Radonjića, a mnogo je spekulacija o tome da li će crnogorski trener ostati na Malom Kalemegdanu. Spekulisalo se o novčanoj ponudi spremnoj za Radonjića, ali prema informacijama Sport Kluba finansijski momenat nije presudan u donošenju odluke o ostanku u klubu.

Prema informacijama koje je u ponedeljak prepodne izneo grčki portal Total Basket, ponuda koja je bila spremna za Radonjića bila je između 300 i 400 hiljada evra.

Tokom dana je za Sport Klub potvrđeno da se radi o pola miliona evra, ali i to da, sa druge strane, finansije nisu ključne u rešavanju pitanja ostanka Dejana Radonjića.

Kako Sport Klub saznaje, za crnogorskog stručnjaka najbitniji faktor u donošenju odluke nije novčana ponuda koja je njemu upućena već formiranje tima koji će odgovarati takmičarskim ambicijama kluba. To podrazumeva da tim mora da bude ojačan u odnosu na prošlu sezonu.

Ista situacija je i kada je reč o Nikoli Kaliniću, najboljem igraču Crvene zvezde prošle sezone.

Podsetimo, klub su napustili Dejan Davidovac i Ostin Holins. Srpski igrač karijeru nastavlja u moskovskom CSKA, dok je Amerikanac pojačao redove Makabija.

Crvena zvezda se posle mnogo spekulacija oglasila saopštenjem koje prenosimo u celini i bez izmena:

KK Crvena zvezda obaveštava javnost u cilju sprečavanja svih spekulacija, objavljivanja neistina i „bombastičnih“ i neproverenih naslova da trener Dejan Radonjić ima zvaničnu ponudu za nastavka saradnje.

Ponuda je rezultat intenzivnih razgovora koje smo vodili tokom sezone, a posebno nakon završetka Superlige Srbije, i radi se o dvogodišnjem nastavku saradnje.

Krajnji rok za konačan odgovor Dejana Radonjića na upućenu ponudu očekujemo do 30.06.2022.godine.

KK Crvena zvezda kao transparentan klub koji je o svemu u prethodnom periodu detaljno informisao javnost, počev od svog finansijskog poslovanja, o ishodu pregovora blagovremeno će obavestiti javnost.

KK Crvena zvezda“

 

Komentari

Vaš komentar