Sledi školovanje kod Šarasa, Jokubaitis u Barseloni

Euroleague 21. jul. 202111:10 > 11:10
Podeli:
Rokas Jokubaitis
xKarolisxKavolelisx euroleague basketball

Mladi litvanski plej Rokas Jokubaitis koji je bio jedno od najvećih otkrovenja Evrolige minule sezone prelazi u Barselonu. Tamo će mu trener biti zemljak i najveći plej u istoriji litvanske košarke Šarunas Jasikevičius.

Barselona je ozbiljno mislila i na budućnost kada je dovodila Jokubaitisa jer je potpisan ugovor do 2025. godine. Tako će ovaj maldi Litvanac provesti čak četiri godine sigurno u Kataloniji. On je do sada bio član Žalgirisa čije je i mlađe kategorije prošao, a u sezoni 2020/21. je imao odlične partije kod trenera Martina Šilera.

Austrijski stručnjak mu je davao veliku šansu što je mladog Rokasa dovelo i do litvanske reprezentacije ovog leta. Imao je sedam poena u proseku u prethodnoj sezoni u dresu Žalgirisa i 2,5 asistencija po meču.

Rokas će sada znanje skupljati od Šarunasa Jasikevičiusa, a čini se da za njega to može da bude samo dobro. Jokubaitis prelazi u veliki klub, kod trenera koji govori njegov jezik, a uz sve to je baš Šaras pružio Rokasu priliku da debituje u Evroligi u decembru 2018.

Komentari

Vaš komentar