Slučaj Ertel: „Prešao bih u Real“, „Nisam iznenađen“

Euroleague 23. dec. 202012:35 > 13:403 komentara
Podeli:
Tomas Ertel
Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Niz evroligaških i NBA košarkaša je reagovao na sramotan potez Košarkaškog kluba Barselona, koji je ostavio Tomasa Ertela u Istanbulu na aerodromu i nije mu dozvolila da se ukrca na avion.

Ertel je inače ove sezone u trećem planu trenera Šarunasa Jasikevičiusa i posle dovođenja Lea Vestermana jasno je da za njega nema mesta u ekipi. Priča se o njegovom prelasku u Fenerbahče, takođe postoji i priča o Realu, ali na kraju je ispalo tako da se desio užasan i neljudski potez Barselone. Tomas Ertel je posle Barsinog gostavanja Efesu ostao na aerodromu u Istanbulu jer mu klub nije dozvolio da se ukrca na avion.

To je izazvalo oštre reakcije Ertelovih kolega.

Zaista se pitam zašto ga nisu postuili. Uvek je Barsa delovala kao klub sa zlatnim standardima Evrolige ovo deluje kao sramota zaista. Ne želimo te u klubu, ali ne želimo da odeš a možeš da ideš samo tamo gde mi kažemo. Ovo je tiranija. Ne želite me i dajte mi da idem gde ja hoću i gde je najbolje za moju porodicu„, napisao je na Tviteru košarkaš CSKA Majk Džejms.

Kratke komentare imali su Ertelovi saigrači iz reprezentacije Kevin Serafan i Evan Furnije.

Pa promeni način na koji ih gledaš. Uopšte nisam iznenađen„, napisao je Serafan koji je i igrao u Barseloni, a kao odgovor Majku Džejmsu.

Jadna organizacija„, napisao je Furnije.

Nerealno„, dodao je košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd.

U osudama se priključio i još jedan bivši igrač Barselone Tajris Rajs.

Nisu mu dali da se ukrca na avion? Kažete mi da ne može da ide kući? Čovek ima porodicu. Nadam se da će ići u Real ako je to zaista opcija. Bog zna da bih ja otišao da sam imao šansu„, napisao je Rajs.

Komentari

Vaš komentar