Štimac za SK: Desilo se to da je došao Ergin Ataman…

Euroleague 9. apr 202211:35 > 12:48
Podeli:
Vladimir Štimac
Dragana Stjepanović

Bivši reprezentativac Srbije Vladimir Štimac bio je gost druge epizode podkasta "Uručenje". Govorio je o svojoj igračkoj karijeri, o onome čime se danas bavi, kao i o planovima za budućnost. Štimac se osvrnuo i na odličnu sezonu u dresu Efesa, koju je potpuno izmenila promena trenera.

Igrao je najbolju košarku u karijeri te 2017. godine, bio je najkorisniji igrač Evrolige u tom trenutku, a zatim su se dogodile promene u klubu koje su uticale na dalji tok sezone. Šta se desilo?

„Desilo se nakon toga da je došao Ergin Ataman. Ali opet treba biti realan. On je čovek osvojio Evroligu sledeće godine, iako ja ne volim to što je on uradio i ne mogu to da poštujem i na koji način se sve to dogodilo. On je dokazao svoj neki cilj. Ja sam realna osoba, sagledam stvari vrlo realno i prema sebi sam samokritičan uvek. Ja jesam bio najbolji igrač te sezone, ali eto, to se tako izdešavalo, on je promenio sve to. Ne te sezone kad sam ja bio tu, ali već sledeće je napravio uspeh. Iskreno kažem, ja nisam sa njim ništa specijalno, nemam neki odnos sa njim, iako ti neko napravi nešto loše u karijeri, to je deo posla. Ne mogu da podržim neke njegove druge izjave, ali to što je on uradio, to je bilo njegovo pravo“.

Koje izjave?

„Znamo svi koje izjave“, rekao je Štimac i dodao:

„Nisam dobio objašnjene, nisam ga ni tražio. Nema mesta tu nekim emocijama. Efes je klub koji plaća, ti igraš tamo, nije to Zvezda“.

Zašto je odlučio da se oprosti od reprezentacije, kako pamti tri medalje sa velikih takmičenja sa ekipom Aleksandra Đorđevića i zbog čega se ne bi po četvrti put vratio u Crvenu zvezdu – na sve to smo dobili odgovor u novom izdanju košarkaškog podkasta.

Kompletan razgovor sa Vladimirom Štimcem pogledajte na jutjub kanalu podkasta „Uručenje“:

Komentari

Vaš komentar