Šved bi da igra i odbranu: Imao sam mnogo ukradenih lopti

Euroleague 22. avg 202113:101 komentar
Podeli:
Alexey Shved
xKarolisxKavolelisx

Novi igrač CSKA iz Moskve Aleksej Šved je u razgovoru za Jutjub kanal tog kluba pričao o ambicijama u novoj ekipi. Najbolji ruski igrač današnjice kaže da je spreman na sve uloge u timu, kao i na to da igra angažovanije u odbrani.

Aleksej Šved je u Himkiju apsolutno imao sve ključeve tima u svojim rukama. Radio je često šta je hteo u fazi napada, a osim što je imao veliki broj šuteva imao je i veliki broj asistencija. Gotovo je izvesno da u timu Dimitrisa Itudisa Aleksej neće igrati isti tip košarke.

Više puta sam pričao sa trenerom Itudisom. Imamo iste ciljeve, ne volimo da gubimo i mislimo samo o najboljim rezultatima. Naravno da smo pričali o mojoj minutaži i poziciji. Nije tajna da mogu da igram pleja, da mogu da budem bek šuter, čak i krilo. Nije mi to neka razlika, nadam se da ću biti koristan na svim pozicijama. Drago mi je da sam se vratio u CSKA i jedva čekam početak sezone„, rekao je Aleksej Šved.

Šved baš i nije bio poznat po angažovanju u odbrani prethodnih godina, ali i to može da se promeni.

Bilo je sezona kada sam bio među dva ili tri najbolja igrača po broju ukradenih lopti. Ne mislim da će biti problem u tom delu. Hajde da čekamo početak sezone i da vidimo šta će se desiti„, rekao je Šved.

On kaže da se potpuno oporavio od povreda koje su ga mučile prošlih godina kao i da se individualno spremao za novu sezonu sa svojim ocem. Takođe je poručio da je jedino želeo da se priključi ekipi CSKA.

Komentari

Vaš komentar