Tanjević: Evroliga mi deluje kao lažna NBA

Euroleague 31. dec 202114:21 > 14:574 komentara
Podeli:
Imago Sports

Nekadašnji trener Bogdan Tanjević je u intervjuu za italijanski Il Pikolo govorio o aktuelnoj situaciji u evropskoj košarci. Kaže da Evroliga ima previše utakmica i da je to problem.

U vreme kada je Boša Tanjević odveo Bosnu do titule evropskog prvaka bilo je potrebno da se odigra 17 mečeva u tadašnjem Kupu evropskih šampiona. Sada ekipe igraju 17 mečeva u polovini ligaškog dela sezone u Evroligi, a legendarni stručnjak baš tu vidi najveći problem.

Povezane vesti

„Možda žele da otkažu državne šampionate. Evroliga mi deluje kao lažna NBA. Prvo pravilo tržišta je da budeš solventan kako bi preživeo i ostao u traženim brojevima. Real mora da potroši 45 miliona evra, ali kako onda mogu da nastave? Gde su računi od televizijskih prava ili od naplate ulaznica? NBA može da se isplati preko toga. Ali ovde?“, kaže Bogdan Tanjević.

„Uživam da gledam utakmice ali ne volim kada one imaju veći značaj od nacionalniš šampionata ili od reprezentacija. Tu se slažem sa predsednikom Italijanskog saveza. U pravu je kada očekuje da reprezentacije imaju sve igrače na raspolaganju u kvalifikacionim prozorima. Evroliga bi morala da garantuje za te igrače. Čak i NBA“, dodaje Tanjević.

Komentari

Vaš komentar