Trinkijeri: Naš identitet je da nikada ne odustajemo

Euroleague 5. dec. 20208:213 komentara
Podeli:
andreatrinkijeri
Photo by Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri rekao je posle pobede nad Himkijem (80:77) da je ponosan na način na koji je njegova ekipa preokrenula utakmicu, ali da ima još prostora za napredak.

U drugoj četvrtini domaći tim imao je i 12 poena zaostatka.

Povezane vesti

„Tu je ogromni trud mojih igrača da dobiju utakmicu koju smo počeli jako loše, u odbrani nismo bili u stanju ništa da uradimo, čak ni faul da napravimo, a to je jasan signal da se ne igra odbrana. Sa trenerske tačke gledišta ne izgleda sjajno, ali ukus je neverovatan i svaka čast mom timu kako je uspeo da se vrati u utakmicu. To je deo našeg identiteta, da nikada ne odustajemo, da igramo odbranu kada se meč lomi. Prethodno smo bili užasni u odbrani pik-en-rola – znam da Šveda nije lako braniti, dovoljno je krupan, može i da krene na prodor i da doda, ali taj aspekt igre moramo da popravimo“, kaže Trinkijeri i dodaje:

„Statistika nam govori neke stvari, ali ne sve. Bilo je tu mnogo sitnica, pola koraka levo ili desno. Imamo mnogo igrača koji nikada nisu igrali na ovom nivou i njihova energija i volja da se poboljšaju iznad su tih detalja. Ipak, da sam zadovoljan onim što sada imamo, bio bih loš trener, moj posao jeste da ih poguram ka tim detaljima, 0,3% ili 0,5%“.

Bajern je sada treći na tabeli Evrolige sa skorom od osam pobeda i četiri poraza.

Komentari

Vaš komentar