U Feneru ljuti: Bili smo uz Evroligu do sada, ali…

Euroleague 27. okt. 202111:25 > 11:505 komentara
Podeli:
Aleksandar Đorđević
xMassimoxPaolone LaPressex

Košarkaški klub Fenerbahče se javno požalio na sudijske propuste u utakmicama Evrolige, istakavši da neće prihvatiti 'nepravedne posledice' arbitarskih grešaka.

U zvaničnom saopštenju turskog kluba pominju se tri meča, koja su rešena u poslednjim minutima, a u kojima je ekipa Aleksanda Đorđeviđa doživela tesne poraze – protiv Barselone (76:74), Real Madrida (70:69) i Panatinaikosa (91:87).

povezane vesti

Fenerbahče, tim koji ima A licencu Evrolige, dosledno je pružao maksimum braneći vrednosti Evrolige od sezone 2006/07. Držali smo se principa i delovali u skladu sa jedinstvom evroligaške organizacije i posle utakmica koje su odlučene neprihvatljivim sudijskim odlukama.

Međutim, zbog onoga čemu svedočimo od početka sezone 2021/22. ne možemo da ćutimo o sve većem broju sudijskih grešaka, koje su prepoznate među ljubiteljima košarke.

U naše tri nedavne utakmice – protiv Panatinaikosa 7. oktobra, Real Madrida 21. oktobra i Barselone 26. oktobra, niz veoma sumnjivih odluka sudija je odlučivao o ishodu meča. Ove odluke su često donete u ključnim momentima, a uključivale su nesportske greške koje ranije nisu viđene. Štaviše, one su donete na način koji je u suprotnosti sa standardima koji se poštuju u Evroligi.

Takođe, svesni smo činjenica da je Evroliga u prošlosti priznavala greške u suđenju i zvanično se izvinjavala klubovima u sličnim situacijama.

Iako smo bili uz ligu do ovog trenutka, postalo je nemoguće da tako nastavimo nakon ovih nedavnih događaja. Naš klub, sa bogatom istorijom i značajnim ulaganjem u mušku košarku, sa svojim jakim sponzorima, jedan je od najvrednijih partnera Evroliga i ne prihvata nepravedne posledice sudijskih odluka“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar