Udruženje igrača EL šokirano postupkom Barselone

Euroleague 24. dec. 202015:021 komentar
Podeli:
Thomas Huertel
Rodolfo Molina/EB via Getty Images

Udruženje igrača Evrolige podržalo je beka Barselone Tomasa Ertela, kojeg je njegov tim u utorak veče ostavio na aerodromu u Istanbulu, nakon utakmice Katalonaca i Efes Pilsena.

Udruženje igrača Evrolige je šokirano posle vesti iz Istanbula i načina na koji je Barselona ostavila svog igrača Toma Ertela na aerodromu, nakon meča protiv Efesa. Košarkašu nije dozvoljeno da se sa ekipom vrati u Španiju.

Povezane vesti

Udruženje je potvrdilo da je stupilo u kontakt sa Ertelom i da mu je ponudilo podršku svake vrste.

Razgovarali smo i sa njegovim agentima, kojima smo ponudili pomoć za Tomasov povratak u Barselonu, uz sve potrebne mere bezbednosti. Udruženje je obavestilo Evroligu o svim detaljima ovog incidenta. Iako je spor oko ugovora igrača i dalje složeno pitanje, nijedan košarkaš ne bi trebalo da doživi ovakvu sudbinu, posebno ne u vreme pandemije Kovid-19, kada su zdravlje i sigurnost ljudi na prvom mestu”.

Udruženje je i dalje u kontaktu sa Tomom i već mu pomaže oko pribavljanju potrebnih informacija, kako bi Evroliga i njeni organi mogli da reše njegov problem, ali i da se spreče ovakve slučajeve u budućnosti”, navodi se u saopštenju Udruženja.

Komentari

Vaš komentar