Uniks doveo NBA pojačanje

Euroleague 20. sep. 202110:41
Podeli:
JiangxHan

Američki bek Ou Džej Mejo potpisao je jednogodišnji ugovor sa ruskim Uniksom. Trećem piku sa NBA Drafta 2008. će Uniks biti prvi evropski klub u karijeri.

Posle osam sezona u NBA ligi i nekoliko azijskih avantura, Ou Džej Mejo je ponovo spreman za nešto ozbiljniju košarku. On je potpisao ugovor na jednu godinu sa Uniksom.

Poslednji klub za koji je Mejo igrao je Liaoning iz Kine, a pre toga je bio i u Kineskom Tajpehu i Portoriku.

Mejo je još 2008. bio treći pik na Draftu kada ga je izabrala Minesota i odmah ga prosledila Memfisu. Tamo se zadržao četiri sezone, jednu je proveo u Dalasu, a zatim još tri u Milvokiju. Najbolje igre je prikazao u Grizlisima, u Dalasu je imao odličan šut za tri poena, dok je u Aziji naravno bio koš mašina pa je u Liaoningu imao 28 poena po meču u prvoj sezoni.

Uniks je ovime verovatno kompletirao svoj sastav za narednu sezonu u kojoj se vraća u Evroligu. Ulaganja su bila ogromna, a to pokazuje koliko kazanjski klub želi da igra ozbiljnu košarku u narednom periodu. Ekipu će predvoditi Velimir Perasović, a uz Meja su dovedeni Mario Hezonja, Lorenzo Braun, Marko Spisu i domaći igrači Jevgenij Valijev, Andrej Voroncevič i Vjačeslav Zajcev.

Komentari

Vaš komentar