Vajt: Šaras je „ubio“ Voltersa u Žalgirisu

Euroleague 20. jul 202215:17 > 15:41
Photo by Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaš Crvene Zvezde Eron Vajt izjavio je da njegov doskorašnji saigrač iz Crvene Zvezde Nejt Volters nije mogao da nađe zajednički jezik sa trenerom Šarunasom Jasikevičusom u sezoni 2018/19, kada su zajedno nastupali i za Žalgiris.

Volters će od naredne sezone nastupati za Panatinaikos, baš kao i Marijus Grigoni,s koji je takođe igrao za Žalgiris pre četiri godine. Jasikevičus je poznat kao trener koji drži do discipline i strogog poštovanja plana igre.

„Marijus je imao brojna neslaganja sa trenerom na početku sezone. Jasikevičijus je hteo da se igra odvija upravo kako je isplanirano, a Grigonis je želeo da ima veću slobodu u igri – to se Šarasu nije svidelo i bili su u sukobu. Vremenom su uspeli da se prilagode jedan drugome“, rekao je Vajt i dodao:

„Jasikevičus je imao više poverenja u Grigonisa u drugom delu sezone. Marijus je tek povremeno improvizovao – našli su kompromis i njihov odnos je ostao dobar“.

xGermann xEibner-Pressefotox via Guliver image

Ipak, Vajt smatra da je Volters imao više poteškoća da se usaglasi sa trenerom od Grigonisa.

„Šaras je poprilično strog, posebno sa ofanzivno talentovanim košarkašima. Da budem iskren, Jasikevičus je ’ubio’ Voltersa te godine u Žalgirisu. Najviše ga je kritikovao tokom video analiza utakmica, ali je Nejt uspeo da se izbori i verujem da će se slično snaći i u Panatinaikosu. Vrlo je dobar igrač“.

Košarkaš Crvene Zvezde smatra da će navijači Zelenih zavoleti i košarkaške i ljudske Grigonisove kvalitete, kao i da će 28-godišnjak biti značajan faktor u neizvesnim završnicama.

„Marijus je odličan poenter, možete da računate na njega u četvrtoj deonici. Grigonis je ambiciozan, uvek želi da pobedi i čini saigrače boljim. Ljudima u Atini će se dopasti i njegov karakter, uz umeće na parketu. Dok smo bili u Litvaniji još nije postao lider, ali je napredovao i u tom aspektu po dolasku trenera Martina Šilera. Možda će takvu ulogu imati u Grčkoj“, zaključio je 29-godišnjak.