Zašto Arena pre Pionira? Odgovor daje direktor KK Zvezda

Euroleague 29. jun. 202114:541 komentar
Podeli:
KK Crvena zvezda mts

Direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić u podkastu Pick n Talk objasnio je zašto se crveno-beli trude da evroligaške utakmice igraju u Areni, a ne u Pioniru koji preferira većina navijača.

„U javnosti, među našim navijačima se uvek govori zašto Arena, a ne Pionir. Akustika u Pioniru je nenormalna i Pionir je dom Crvene zvezde. U jednom trenutku smo delili Pionir sa drugim klubom, ali Pionir je dom Crvene zvezde i to je istorija i tradicija. Nekada je bila istorija i tradicija podno Kalemegdanske tvrđave. Igralo se na Kalemegdanu, u blatu, gledali smo film ‘Bićemo prvaci sveta’, videli ambijent i tamo je nastala jugoslovenska i srpska košarka. To je isto tradicija, ali to se promenilo i došli smo da igramo u hali Pionir. Novo vreme, novi zahtevi. Mi smo i dalje održali komunikaciju sa dvoranom koja sada nosi ime po legendi jugoslovenske košarke ’Aleksandar Nikolić’. Utakmice ABA lige i dalje igramo u toj hali, a Evroligu bar najveći deo pokušavamo da igramo u Areni“, rekao je Sunturlić i dodao:

„Imaju dva motiva za to koja su jasna i logična kada neko uđe malo dublje u to. Prvo, kao i u fudbalu, samo takmičenje nameće kriterijume i standarde kako treba da izgleda klub i šta treba da radi. Od kada smo dobili ’vajld kard’ 2013. godine za Evrokup, od tada i dobijamo ’uputstvo za upotrebu’ ukoliko želimo da budemo deo te porodice. Stalna težnja za napredovanjem je bitna za razvoj posla, a Evroliga ima biznis stranu koja je jasno naglašena. Danas ne može da se očekuje da ’SOFKA’sve finansira. Mora da se izgradi sistem koji je samofinansirajući koliko je god to moguće. Nismo mi samoodrživi i samofinansirajući, ali težimo ka tome, i to je drugi razlog zašto težimo Areni. Da bismo živeli i preživeli, napravili bolji klub, bili stalni učesnici najelitnijeg takmičenja, ulagali u mlade, imali dobru infrastrukturu, dovodili dobre igrače, trenere, da bismo imali dobar marketing… Jedan od najvažnijih segmenata koji donosi najviše za samoodrživost kluba jeste sektor tiketinga koji 2011. već proklamovan i rečeno je – to nam je pravac“.

Novu epizodu podkasta Pick n Talk pogledajte na snimku:

Komentari

Vaš komentar