Zove ga drugar Durent: Džejms se vraća u NBA?

Podeli:
Kevin Durent, Majk Džejms
Sarah Stier/Getty Images

Temperamentni bek Monaka Majk Džejms jedan je od najboljih košarkaša u Evroligi prethodnih godina, a ima i solidno NBA iskustvo koje mi moglo da se uveća – posle odlične sezone u ekipi Saše Obradovića za Džejmsa se interesuje njegov stari klub Bruklin Netsi.

Džejms se nada da će postići dogovor o saradnji sa Bruklinom i da će u sezoni 2022/2023 nositi njihov crno-beli dres, prenosi blog „NetsDaily“, posvećen ovom njujošrkom timu.

Povezano:

Navodi se da Netsi imaju prava na 31-godišnjeg Džejmsa, kao i da bi mogli da mu ponude veteranski minimum, ali i neki veći ugovor u okviru seleri kepa.

Džejms je u 2021. godini već nosio dres Bruklina, a blizak je prijatelj sa najboljim igračem te ekipe Kevinom Durentom. Nekadašnji MVP dolazio je i u Evropu da gleda Džejmsa tokom prethodnog plej-ofa i serije koju je Monako igrao sa Olimpijakosom.

U prethodnoj sezoni Džejms je bio treći najbolji strelac i treći najbolji asistent EL – u proseku je po utakmici beležio 16,4 poena i 5,8 asistencija.

Džejms je dosad u profesionalnoj karijeri osim Bruklina i Monaka igrao za Zagreb, Hapoel Galil Elijon, Kolosos sa Rodosa, Baskoniju, Panatinaikos u dva navrata, Finiks Sanse, Nju Orleans Pelikanse, milanski Armani i moskovski CSKA, koji je napustio usled sukoba sa trenerom Dimitrisom Itudisom.

Netsi su deficitarni na bekovskim pozicijama – tu su Kajri Irving, Set Kari i veteran Peti Mils, a Ben Simons i dalje ne igra zbog „mentalnih prepreka da nastupi“, uprkos tome što je fizički savršeno zdrav po informacijama koje nude lekari Bruklina.

Komentari

Vaš komentar