Zvanično: Volden u Bajernu do 2023.

Euroleague 30. jul 202120:451 komentar
Corey Walden
NikolaxKrsticx EP_EER

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Kori Volden zvanično je postao član minhenskog Bajerna sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Američki bek prethodne dve sezone je proveo u Beogradu. Najpre u Partizanu, a zatim u Crvenoj zvezdi. U Humskoj je sarađivao sa trenerom Andreom Trinkijerijem, koji ga je dočekao i u Bajernu.

Trenera Trinkijerija poznajem iz Beograda, imali smo sjajnu sezonu, vodili u svim takmičenjima do prekida usled pandemije virusa korona. Tad smo se snažno povezali. Želim da mu pomognemo koliko god mogu da u Minhenu ostvarimo dosta uspeha. Žan Marko Šiško mi je poznat iz ABA lige, iz perioda dok je nosio dres Primorske, izvanredan je asistent, dok sam ja više šuter. Jedan drugom savršeno odgovaramo i nadam se dobroj saradnji. Jedva čekam da radim ne samo sa njim, već i sa ostalim košarkašima i stručnim štabom Bajerna„, rekao je 28-godišnjak sa Floride.

Pored Trinkijerija, Volden će u Minhenu imati još jedno poznato lice – Ognjena Jaramaza, saigrača iz Partizana.

Podsetimo, dugi niz godina član Bavaraca je i Vladimir Lučić.

Bajern sa visokim ambicijama ulazi u novu sezonu, pošto su pre Voldena u klub stigli Otelo Hanter, Džošua Obijese i Andre Obst.

Komentari

Vaš komentar