Zvezda kreće: Bićemo najbolji kad bude najpotrebnije

Euroleague 26. sep 202220:13
Podeli:
KK Crvena zvezda
foto: KK Crvena zvezda

Srpski šampion Crvena zvezda održala je u ponedeljak u saradnji sa Evroligom svoj redovni „Media Day“ u hali beogradskoj „Aleksandar Nikolić“.

Evroligu pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Tom prilikom, upriličeno je i zvanično predstavljanje novih dresova, a za pripadnike medija, održana je i konferencija na parketu hale.

Povezano:

Medijima su se obratili trener Vlada Jovanović, kapiten Branko Lazić i Nemanja Nedović…

„Praktično, mi završavamo fazu pripremnog perioda i počinjemo da se spremamo za prvi meč u ABA ligi, koji dolazi brzo. Znamo kakva su očekivanja od nas i spremni smo da odgovorimo na sve izazove. Ceo klub i ja verujemo u ovaj tim i stručni štab. Daćemo sve od sebe da ispunimo očekivanja, ali idemo od utakmice do utakmice. Siguran sam da imamo šta da ponudimo. Ima puno novih igrača i potrebno je vreme da se kockice slože. To ne ide preko noći, to je proces, to sve mi znamo i to smo uračunali. Što se tiče priprema, verovatno mislite na poslednji meč. Odigrali smo sedam pripremnih mečeva, pet smo pobedili, dve smo izgubili. U svim tim nekim lošim trenucima mi smo izvukli pouke i to će da nam pomogne. Nisam zabrinut, ne bi bilo ni dobro da sada igramo najbolju košarku izgledamo najbolje, mislim da ćemo to uraditi kada to bude najpotrebnije” rekao je Vladimir Jovanović.

I u novoj sezoni kapiten crveno-belih biće najiskusniji – Branko Lazić.

„Nova sezona, novi tim. Tu je dosta novih igrača, ali ima i poznatih lica. Za vikend nas očekuje početak sezone, ali odradili smo ono što je potrebno da bismo sezonu počeli sezonu kako treba. Ciljevi su isti kao i prethodnih godina. Daćemo sve od sebe da ostvarimo ciljeve pred nama“, rekao je Branko Lazić.

Džejlen Adams, Ben Bentil
foto: KK Crvena zvezda

Nemanja Nedović je bio upitan o stanju povrede i očekivanjima od nove sezone.

„Što se tiče moje povrede, ja sam sada oporavljen, samo sada treba da napravim taj postepeni ulazak u trening. Imao sam iskustva sa povredom lista i nije naivna, može vrlo lako da se pogorša. Upoznajem se sa momcima i sa ekipom, a već sam rekao da smo na svim pozicijama popunjeni sa dva ili tri kvalitetna igrača“, rekao je Nedović.

Nova sezona za Zvezdu počinje u subotu od 20.00 časova utakmicom sa ekipom MZT u Beogradu u prvom kolu ABA lige.

Komentari

Vaš komentar