18 sati od Ruande do Viljnusa, stigao sat pred meč i igrao!

Podeli:
Moris Ndur
Photo by Ivan Korzhenevskiy/Euroleague Basketball via Getty Images

To se zove voleti svoj posao – Moris Ndur u 18.13 je sleteo u Viljnus posle 18-časovnog leta iu Ruande, a samo 67 minuta kasnije bio je na zagrevanju pred utakmicu svog Ritasa sa VEF Rigom, utakmicu koja je počinjala od 19.30.

Snažni centar odigrao je 29 minuta i upisao 9 poena i 5 skokova, i to sve nakon što se oporavio od virusa korona i nakon što nije igrao 24 dana.

„Kada su mi rekl ida je test negativan, odmah sam počeo 18-časovno putovanje nazad u Viljnus. Krenuo sam sedmog decembra u 20.30. Na presednju u Varšavi sam vežbao kako bih pokrenuo telo, čak sam u nekom trenutku koristio i toalet za lica s posebnim potrebama kako bih vežbao bočne kretnje i radio vežbe za skok. Probao sam da spremim telo i um za važan meč“, kaže Ndur za Eurohoops i dodaje:

„Sleteo sam u Viljnus oko sat pre meča. Direktno iz aviona sam policijskim automobilom otišao u salu i stigao na vreme za utakmicu. Mnogi su mi rekli da sam lud, ali igranje utakmice zapravo je bio najlakši deo. Kada pomislite šta se dešava u svetu – virus, policijska brutalnost, mladi ljudi u Senegalu koji brodovima idu u Evropi i mnog gube živote u potrazi za boljim životom… Želeo sam da igram, morao sam da igram, da pokažem da treba da budemo zahvalni na onome što imamo u životu“.

Ndur je iz Senegala, ima 28 godina i visok je 206 cm, a pre Ritasa igrao je za Valensiju, Uniks, Njujork Nikse i Real Madrid.

Jedino što u celoj priči nije bilo kako treba jeste što je njegov tim izgubio…

Komentari

Vaš komentar