Veličković: Nismo ni zaslužili da prođemo

Podeli:
ABA, KK Partizan NIS

Kapiten Partizana Novica Veličković iskreno je posle poraza svog tima od solunskog PAOK u šesnaestini finala FIBA Lige šampiona rekao da njegov tim nije ni zaslužio da prođe dalje.

Izabranici Aleksandra Džikića su posle prvog meča imali dva poena prednosti, ali su u revanšu poraženi sa 82:78, i to pošto su u jednom trenutku imali i više od 20 poena zaostatka.

Krivo mi je, ali to je škola koja mora da se prođe, i tu mislim na igrače koji su prvi put u Partizanu. Nije lako…“, istakao je Veličković u razgovoru sa novinarima posle utakmice.

‚Crno-beli‘ su imali poslednji napad na utakmici, ali se Mihajlo Andrić spetljao u reketu tima iz Soluna.

Imali smo napad za prolaz, to je bilo tri minuta energije, kada smo ih pritisli, krali lopte, bacali se… Ne kažem da tako treba da se igra tako 40 minuta, ali treba da postoji neka konstanta. Iz nekih opravdanih razloga, umora i svega, to nismo uradili, ali šta je tu je. Okrećemo se narednim utakmicama, težak je raspored, nadam se da će nam se ostali igrači priključiti uskoro“, naglasio je Veličković.

Veličković je bio najbolji u timu Partizana sa 19 poena i osam skokova, ali su ‚crno-beli‘ zbog pete lične greške u samom finišu ostali bez njega.

Bio je dogovor da se pravi faul, ja sam ga napravio, uvek je završnica bitna, a ako pobediš, rasteš kao igrač. Da smo barem uspeli da uputimo neki šut, da idemo na skok, a ja sam bio najbliži toj lopti, a možda ga ne bih ni napravio kada sada pomislim. Jurcali smo po terenu kao obezglavljeni, samo da se vratimo. Nismo ni zaslužili da prođemo“, rekao je iskusni košarkaš.

Kapiten beogradskog kluba istakao je da njegov tim nema mnogo vremena da žali zbog poraza, već da mora da se okrene novim izazovima.

Imamo borbu do kraja, čeka nas Zadar, treba da opravdamo ovo što smo prosuli. Ali, kada primiš dve trojke u poslednjem minutu u Solunu, svaki koš je bitan. Želim da se tim što pre skupi, da smo živi i zdravi i da se borimo, da ginemo“, rekao je Veličković.

Na pitanje da li postoji neka pozitivna pouka koja može da se izvuče iz meča sa solunskim klubom, Veličković je odgovorio:

Ako si glup, ne možeš. Mislim da smo dovoljno pametni. Nije lako podići se posle poraza u Kupu, sve te to obori, krpimo se. Koliko god da je sport lep, toliko je i surov“.