Lekar Partizana za SK: Ne znamo razlog problema

Podeli:
ABA/KK Partizan NIS

Doktor košarkaškog kluba Partizan Milan Babić rekao je da još nije jasno zbog čega je veliki broj igrača ‚crno-belih‘, zajedno sa trenerom Aleksandrom Džikićem, osetio iste simptome bolesti u istom trenutku.

Problemi za klub iz Humske pojavili su se tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, na kojem je Partizan zbog bolesti u finalu igrao bez Vilijama Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice, dok Džikić nije vodio tim.

Ista situacija bila je i u sredu, u revanšu šesnaestine finala FIBA Lige šampiona sa solunskim PAOK-om, a temperaturu je danas imao i Branislav Ratkovica, koji je uspeo da odigra samo prvo poluvreme. Zbog probelma sa zadnjom ložom u igru nije ulazio Džamont Gordon.

Posle te utakmice, na pitanje da li je otkriven uzrok problema košarkaša sa povišenom telesnom temperaturom i dijarejom, Babić je za Sport klub rekao:

Trovanje je u početku ličilo da je virus, međutim, takva je klinička slika da je moguće da se radi o nekoj bakteriji. Rade se analize i čekamo rezultate“.

Babić je istakao da je situacija sa bolesnim igračem i trenerom nešto bolja u odnosu na protekli vikend.

Igrači koji su na kućnom lečenju u četvrtak idu na kontrolne preglede zajedno sa trenerima Džikićem i Čankom. Sigurno će proći neko vreme pre nego što se vrate na teren“, rekao je Babić.

Lekar ‚crno-belih‘ pojasnio je i situaciju sa Kenanom Karahodžićem.

Karahodžić je već neko vreme na VMA zbog problema sa okom. On je bolje, ali rezultati nisu dobri, pa će ostati još neko vreme tamo“, naglasio je Babić.