FIBA LŠ: Šakote remijem do fajnal fora

FIBA Champions league 4. apr 201822:29 > 22:45
Louisa Gouliamaki/EuroFootball/Getty Images

U sredu su odigrani revanš mečevi četvrtfinala FIBA Lige šampiona, posle čega su poznati svi učesnici fajnal fora, koji će se igrati od 4. do 6. maja.

AEK, koji sa klupe vodi srpski trener Dragan Šakota, dok je na terenu kapiten njegov sin Dušan, odigrao je 83:83 u revanšu na gostovanju protiv Strazbura. Atinjani su u prvom susretu pobedili sa 78:69, pa su obezbedili Top 4 ovog takmičenja. 

Kevin Panter je predvodio AEK sa 18 poena, Dušan Šakota i Majk Grin su imali po 12 poena, dok je Meni Haris dodao 11 poena. 

Luj Labežeri je upisao 19 poena za Strazbur, Miro Bilan i Di Bost su postigli po 16, a Zek Rajt deset poena. 

Mursija je posle pobede u prvom meču (79:65), bila je bolja i od Pinar Karšijake na svom terenu u revanšu rezultatom 81:72, te se takođe plasirala na fajnal for. 

Bred Oleson je bio najefikasniji u španskom timu sa 16 poena, dok je u sastavu Karšijake, koji vodi srpski trener Aleksandar Trifunović, najbolji bio Dejvid Kenedi sa 18 poena. 

Monako je plasman na fajnal for obezbedio u utorak pobedom nad Banvitom, dok je poslednji učesnik turnira nemački Ludvigzburg, koji je posle poraza u prvom meču (81:86), u drugom pobedio Bajrojt u gostima sa 89:77. 

Keron Džonson je sa 16 poena bio najbolji u timu Ludvigzburga, dok je Džejms Robinson sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Bajrojta.