Mitrović za SK: Svaki poraz boli, a posebno u finalu

FIBA Champions league 7. maj 201811:33 > 11:38
fiba.basketball

Selektor Crne Gore i trener Monaka Zvezdan Mitrović nije uspeo ni u drugom pokušaju da stigne do titule u FIBA Ligi šampiona. Prošle sezone protiv Monaka je slavio Banvit u polufinalu, a sada AEK u finalu.

Monako u neizvesnoj završnici FIBA LŠ poražen je od domaćina finalnog turnir AEK-a sa 100:94. Pred oko 20 hiljada navijača, izabranici Dragana Šakote, sa kapitenom Dušanom Šakotom stigli su do drugog trofeja u sezoni. Atinjani su posle 17 godina čekanja, ove sezone osvojili i Kup Grčke. Na putu ka cilju pobedili su Panatinaikos, a zatim u velikom finalu i Olimpijakos.

Iako je plasman u finale sam po sebi veliki uspeh, Zvezdan Mitrović nije bio zadovoljan posle meča.

“Bili smo blizu. Imali smo željenu agresivnosti i energiju, nismo podlegli pritisku, ali nismo bili dovoljno dobri da osvojimo trofej. Napredovali smo ove sezone, osvojili smo Kup, generalno gledano smo ponosni na ostvareno tokom sezone u Evropi, ali ne mogu da budem zadovoljan i srećan, kada nismo osvojili titulu, a mogli smo. Delio nas je samo jedan korak. Svaki poraz boli, a posebno boli poraz u finalu”, rekao je Zvezdan Mitrović za Sport Klub.

Klub iz Kneževine, koji je na finalnom meču podržavao i princ Albert od Monaka, gotovo sigurno će u doigravanje u šampionatu Francuske krenuti sa pol pozicije. Međutim, u ujednačenoj ligi kakva je francuska sve je moguće i svako opuštanje se kažnjava. Podsećanja radi, Monako je bio prvi i prošle sezone pa je u prvom krugu doigravanja poražen od Asvela.

“Ostala su još dva kola do kraja ligaškog dela. Trenutno je rano da pričamo o doigravanju, u mislima mi je još uvek utakmica sa AEK-om. Cilj se naravno nije menjao u odnosu na početak sezone. Pokušaćemo da uz Kup koji smo osvojili, stignemo i do šampionske titule u Francuskoj”, rekao je Zvezdan Mitrović.

Dva kola pre kraja ligaškog dela sezone u Fracuskoj, Monako ima dve pobede više u odnosu na drugoplasirani Strazbur koji vodi selektor Vensan Kole, a asistent mu je Nebojša Bogavac.