Zašto Ritas ide u LŠ? Finansije, sportski principi…

Podeli:
REUTERS/Ints Kalnins (LITHUANIA)

Delovalo je da Evroliga ima primat u odnosu na Ligu šampiona kada se radi o učesnicima. Međutim u utorak se desio ozbiljan potres jer tri važna imena, Ritas, Darušafaka i Bilbao idu u takmičenje Liga šampiona koje je pod okriljem FIBA.

Odmah po objavljivanju vesti u utorak da će se Ritas, Darušafaka i Bilbao naći u Ligi šampiona pojavila se vest da će se isto desiti i sa timovima iz ABA lige, Cedevita Olimpijom, Budućnosti i Partizanom. Deluje da postoji neki motiv da se pređe u to takmičenje, a iz Litvanije prvi nalaze u finansijama.

Stabilne finansije, jasni sportski principi, ambiciozni planovi razvoja, investicije u prenose utakmica, pažnja prema svakom timu. To je sve veoma pozitivno. Finansijska strana takmičenja i garancije pokazuju ambicije FIBA. To je veoma važno u današnjoj košarci. To je posebno važno tokom pandemije, kada ima mnogo nesigurnosti u svetu sporta„, rekao je direktor Ritasa Rolandas Jarutis.

FIBA ima organizaciju i finansijsku stabilnost i omogućava klubu da se razvija, da razvija juniorski sistem. Ne želimo da budemo mediokritet i morali smo da izaberemo kompleksniji dugoročni proces organizacione transformacije. Porodica Ritasa će verovati u ovu odluku i klub će ubediti one koji sumnjaju svojim rezultatima„, rekao je prvi čovek kluba Adomas Buzinskas