FIBA Liga šampiona: F8 se igra u Atini

Podeli:
fiba.basketball

Finalni turnir FIBA Lige šampiona na kojem će se za trofej boriti osam ekipa biće organizovan u Atini od 30. septembra do 4. oktobra.

Plasman na finalni turnir već je obezbedilo šest timova. U pitanju su AEK, Saragosa, Hapoel Jerusalim, Nimburk, San Pablo Burgos i Turk Telekom iz Ankare. Za ostala dva mesta boriće Dižon i Nižnji, odnosno Tenerife i Ostende, a ovi dueli su na programu 16. septembra.

Prema poslednjim informacijama, još uvek nije doneta odluka o tome da li će se utakmice igrati uz, ili bez prisustva navijača, a defintivnu odluku će doneti nadležne institucije u Grčkoj. Istovremeno, čelnici FIBA su doneli još nekoliko značajnih odluka za sezonu koja sledi.

Košarkaši Mornara počeće takmičenje u FIBA Evrokupu tek 6. januara 2021. godine, a sistem takmičenja za sada nije promenjen.

Naime, planirano je da se igra ligaški sistem, ali čelnici FIBA nisu isključili mogućnost da se drugo po rangu takmičenje organizuje isto kao i kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, u balonima.  

U narednom periodu, najavljen je sastanak sa klubovima u ženskoj i muškoj Ligi šampiona, kako bi se na osnovu stava klubova i nadležnih institucija u državama, donela odluka, kada i kako će se igrati elitna FIBA takmičenja, da li u ligaškom sistemu, ili u popularnim balonima.