FIBA LŠ: Kraj za Lukića i Nižnji, Igokea može u TOP 16

Podeli:
fiba.basketball

Plasman u TOP 16 fazu FIBA lige šampiona izborili su Ludvisburg, Unikaha, Tofaš i Ritas, kada su grupe A, C, F i H u pitanju. Iz pomenutih grupa, plasman u doigravanje za plasman u TOP 16, kao drugoplasirane i trećeplasirane ekipe, obezbedili su Burgos, Bešiktaš, Strazbur, Ostende, Dižon, Lavrio, Tenerife i Prometej.

Ekipa novog selektora Rusije, Zorana Lukića, Nižnji iz Novgorada, završio je evropsku priču za ovu sezonu, iako je u poslednjem kolu grupne faze pobedio Dižon sa 93:85, jer je Lavrio na svom parketu iznenadio Unikahu – 70:58.

Do kraja prve faze takmičenje, ostalo je da se odigraju poslednje runde u grupama B, D, G i E. Što se ljubitelja košarke iz regiona tiče u centru pažnje će biti Igokea, koja će u konkurenciji sa Galatasarajem, Nimburkom i PAOK-om, nastojati da stigne do doigravanja za plasman u TOP 16 fazu.

Igokea, Dragan Bajić
KK Zadar/Zvonko Kucelin

U grupi E, Galatasaraj je sa skorom 4-1 obezbedio mesto u TOP 16 fazi, a za preostala dva mesta koja vode u doigravanje, ili baraž, boriće se Nimburk, PAOK i Igokea sa skorom 2-3. U poslednjem kolu, koje je na programu 28. decemebra, Igokea gostuje ekipi PAOK-a.

Velika uzbuđenja se očekuju i u ostalim grupama, a jedini siguran putnik u TOP 16 fazu, pored Galatasaraja je španska Manresa, koja se nalazi u grupi B.

Podsećanja radi u TOP 16 fazi će biti formirane četiri grupe sa po četiri tima. Direktan plasman u TOP 16, izboriće pobednici osam grupa, odnosno pobednici baraž mečeva u kojima će snage odmeriti drugo i trećeplasirane ekipe u grupama.

Komentari

Vaš komentar