FIBA LŠ: Limož pogurao Igokeu u TOP 16

FIBA Champions league 26. jan. 202120:38 > 20:411 komentar
Podeli:
Igokea, Dragan Bajić
KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Igokee izborili su plasman u TOP 16 fazu Lige šampiona, uz pomoć koju su dobili od francuskog Limoža. Naime, Igokea je poražena od Turk Telekoma sa 94:86, dok je Limož pobedio Jerusalim sa 88:83, pa takmičenje nastavljaju Turk Telekom i Igokea.

Izabranici Dragana Bajića su do grupne faze stigli kroz kvalifikacije u kojima su pobedili rumunski Kluž i portugalski Sporting, a zatim su igrali hrabro i bez kompleksa, protiv Turk Telekoma, Jerusalima i Limoža.

Uoči poslednje runde, Turk Telekom je ima skor od 4-1, Igokea 3-2, Jerusalim 2-3, a Limož 1-4. Momcima iz Laktaša je trebala pobeda u Ankari za mesto u TOP 16 fazi, ili poraz Jerusalima od Limoža, s obzirom da je tim iz Izraela bolji u međusobnom skoru u odnosu na Igokeu.

Na tri minuta pre kraja, izabranici Dragana Bajića su bili na pragu podviga, jer je Igokea vodila sa 83:82, a Limož sa 78:75. Međutim, tim iz Ankare je serijom 7:0 napravio preokret na 60 sekundi pre kraja, a zatim stigao do pobede.

Prevagu na tasu Turk Telekoma, doneli su Majkl Erik sa 21, Nik Džonson sa 18, Sem Deker sa 16 i Kamar Boldvin sa 13 poena. Kod Igokee, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džeki Karmajkl sa 18, Edin Atić sa 16, Entoni Klemons sa 12 i Nikola Jovanović sa 11 poena.

U tom trenutku, odmah je pažnja usmerena ka Francuskoj. Navijači Igokee su se nadali da će Limož uspeti da sačuva kapital od četiri poena i omogući Igokei da nastavi takmičenje u FIBA Ligi šampiona. Jerusalim je stigao do 81:81, ali igrači Limoža, iako nisu imali nikakve šanse da se nađu u TOP 16 fazi, odigrali su snažno i odgovorno do kraja, stigli do pobede, koja je izazvala veliko slavlje u taboru Igokee, koja uz sjajne partije u ABA ligi, nastavlja i evropsku priču u sezoni koja je u toku.

Prevagu na tasu Limoža doneli su Nikolas Lang sa 19, Džeri Butsiel sa 19, Hugo Invernizi sa 17 i Markus Ginard sa 12 poena. Kod Jerusalim, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kovan Braun sa 22, Sulejman Braimoh sa 16, Tašon Tomas sa 13 i Kris Kramer sa 10 poena.

Igokea i Turk Telekom će imena rivala u TOP 16 fazi FIBA Lige šampiona, saznati kada se završe sve utakmice u grupama, posle kojeg će uslediti žreb za narednu fazu, u kojoj će ponovo biti formirane četiri grupe, sa po četiri tima.

Komentari

Vaš komentar