FIBA LŠ (Q): Kalev bolji od Mornara, Friburg od Splita

Podeli:
fiba.basketball

Izabranici Mihaila Pavićevića, košarkaši Mornara, nisu uspeli da stignu do odlučujuće utakmice za plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona jer su na turniru u Talinu, poraženi od Kaleva u polufinalu sa 104:89. Do finalnog meča nije stigao ni Split, koji je poražen od Friburga iz Švajcarske sa 76:67.

Prevagu na tasu Kaleva, koji je ubacio 21 trojku iz 37 pokušaja, doneli su Davion Beri sa 22, Kristjan Kitsing sa 16, Silas Melson sa 14 i Kamari Marfi sa 12 poena. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kori Dejvis i Strahinja Mićović sa po 18, Tejlor Smits a 12 i Marko Jeremić sa 10 poena.

Barani su sjajno počeli meč, pa su posle samo tri minuta igre vodili sa 11:0. Svi koji su pomislili da će Mornar lako stići do pobede, prevarili su se. Domaćin kvalifikacionog turnira za grupnu fazu Lige šampiona nije ni pomišljao na predaju.

Kalev je već do kraja prve deonice stigao do vođstva od 19:17, zatim je nastavio sa daleko boljom igrom u oba pravca, dobio je drugi kvartal sa 33:21, pa je na semaforu pisalo 52:38 za tim iz Talina.

Prevagu na tasu Kaleva, doneli su Davion Beri sa 15, Kamari Marfi sa 14 i Ojar Silins sa šest poena. Kod Mornara, bolji od ostalih, bili su Strahinja Mićović sa 13, Tejlor Smit sa osam i Vladimir Mihailović sa šest poena.

fiba.basketball

Sve je bilo rešeno tokom treće deonice. Umesto reakcije Barana, umesto uspostavljanja egala, kojem su se nadali ljubitelji košarke u Crnoj Gori i navijači Mornara, Kalev je pobegao na 85:63, a zatim mirno priveo utakmicu kraju.

Split je ostao bez plasmana u grupnu fazu FIBA Lige šampiona, jer je u polufinalu, poražen od Friburga iz Švajcarske sa 76:67. Prevagu na tasu Friburga, doneli su Natan Jurkovič sa 13 i Arno Koture sa 12 poena. Slobodan Miljanić je ubacio sedam, a Miloš Janković šest poena. Kod Splita, bolji od ostalih, bili su   Tri Meklin sa 12, Nejc Barič, Tonko Vuko i Karlo Žganjec sa po 10 poena.

fiba.basketball

Evropska priča za Mornar i Split nije završena jer će takmičenje nastaviti u drugom po rangu FIBA takmičenju, Evrokupu. Ugled regiona u FIBA Ligi šampiona, braniće jedino Igokea koje je prošle sezone stigla do TOP 16 faze i bila veoma blizu plasmana na finalni turnir, ili ti TOP 8.

Komentari

Vaš komentar