Pavićević pred Kalev: Odbrana je ključ uspeha

Podeli:
KK Mornar/MEDIA Pro

Izabranici Mihaila Pavićevića, košarkaši Mornara, 15. septembra sa početkom u 19 časova igraju protiv Kaleva u Talinu, polufinalni meč za mesto u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona. U drugom polufinalu, snage će odmeriti Bamberg i Juventus iz Litvanije.

Domaćin turnira je u prvom kolu, u kojem je Mornar bio slobodan, savladao portugalski Sporting sa 86:69. Trener Mornara, Mihailo Pavićević, gledao je nekoliko video mečeva košarkaša  Kaleva, a protiv tima iz Portugalije imao je priliku i da ih uživo vidi na delu.

“Potvrdili su utisak koji smo ranije stekli o njima. To je dobra šuterska ekipa. Ukoliko ih krene šut, mogu da budu veoma neugodni. Kvalitetnom odbranom moramo da neutrališemo to njihovo najjače oružje. Nadam se da ćemo biti fokusirani od prvog minuta, da ćemo nametnuti svoj ritam i ponavljam, pre svega, čvrstom odbranom, obezbediti plasman u finale kvalifikacionog turnira”, naglasio je Mihailo Pavićević.

KK Mornar

Eventualni protivnik u finalu 17. septembra biće pobednik drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju nemački Bamberg i litvanski Juventus Utena. Bamberg je, kao i Mornar, bio slobodan u prvom kolu, dok je Juventus Utena eliminisao austrijski Kapfenberg –  90:68.

Pavićević ne razmišlja o eventualnom protivniku u finalu, fokusiran je na Kalev, jer, ističe svi igraju košarku, svi uglavnom imaju strance u svojim redovima i za svaku pobedu mora da se prolije mnogo znoja.

Mornar je u pripremom period odigrao šest utakmica. Dobio je Podgoricu, Igokeu, Borac iz Banjaluke i rumunski Kluž, a izgubio u revanšu od Igokee, dok je u generalnoj probi pred put u Talin igrao nerešeno protiv ekipe Budućnosti – 83:83.

Utakmica između Kaleva i Mornara počinje u 19 časova.

Komentari

Vaš komentar