Radončić pred Francusku: Jako, hrabro i agresivno

Podeli:
fiba.basketball

Bliži se početak poslednjeg FIBA prozora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Jedan će se igrati u Podgorici, a dilema je ko će se pridružiti Francuskoj i Nemačkoj na šampionatu Starog kontineta.

Velika Britanija je bolja u međusobnom skoru u odnosu na Crnu Goru, a izabranici Boška Radovića imaju za čim da žale jer su na prethodnom turniru u francuskom gradu Pou, propustili meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo u duelu sa Velikom Britanijom.

Ukoliko Britanci pobede Nemačku i Francusku, Crna Gora će ostati bez mesta na šampionatu Evrope, ali očekuje se velika borba, mnogi smatraju da nije objektivno da Britanci ostvare dva trijumfa u glavnom gradu Crne Gore, da će izabranici Boška Radovića u slučaju da pobede Francusku i Nemačku, imati više nego realne izglede da stignu do cilja. Ali, potrebno je pobediti Francusku i Nemačku.
“Očekuju nas dva teška i zahtevna meča protiv Francuske i Nemačke. Nismo iskoristili meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Velike Britanije na prethodnom turniru, ali na svu sreću imamo priliku da se iskupimo. Na papiru, ne zavisi sve od nas, ali nadam se kao i svi u državnom timu, da Britanija neće uspeti da dobije oba meča u Podgorici. Samim tim, imaćemo priliku da izborimo plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, ali ponavljam, očekuje nas pakleno težak posao, kako protiv Francuske, tako i protiv Nemačke”, naglasio je Dino Radončić, momak koji je u mlađim selekcijama branio boje Barselone i Reala, kasnije kao senior igrao za Real, Burgos, Mursiju, a trenutno kao pozajmljeni igrač Saragose, nosi dres Gipuzkoe i nastavio:

“Moramo da gledamo u svoje dvorište i da budemo fokusirani na ono što zavisi od nas, a to su pobede nad Francuskom i Nemačkom. Idemo korak po korak, a prvi je Francuska koja će biti jača u odnosu na prethodne FIBA prozore. Znamo da nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica, sa mnogo čvrstih duela na svakom pedlju terena. Na agresivnost, čvrstinu i energiju rivala, moramo da odgovorimo istom merom”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Dino je nastavio sa izlaganjem:

“Izvukli smo pouke iz prvog duela protiv Francuske, kada smo kao gosti poraženi. U pomenutom duelu smo napravili mnogo grešaka, što su Francuzi kaznili lakim poenima iz tranzicije. Sada moramo da odigramo, jako, hrabro, čvrsto od prvog do poslednjeg minuta. Ne smemo da pratimo rezultate Velike Britanije. Naravno da bi nam značilo da Nemci pobede direktnog rivala u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo pre našeg duela sa Francuzima, ali ne smemo da klonemo duhom ni ako se to ne dogodi. U ovom trenutku su sve misli usmerene ka duelu protiv jedne od najboljih ekipa Evrope. Uložićemo i poslednji atom snage kako bi stigli do pobede. Neće biti lako, ali verujem da smo kadri da stignemo do uspeha”, zaključio je Radončić.

Uoči poslednjeg FIBA prozora, Francuska ima skor od 3-1, Velika Britanija i Crna Gora 2-2, a Nemačka 1-3. Ljubitelji košarke u Crnoj Gori se nadaju i veruju da će izabranici Boška Radovića uspeti da stignu do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta, kao što je to nedavno, takođe u Podgorici, ostvarila ženska košarkaška reprezentacija.

Crna Gora protiv Francuske igra 20. februara, a istog dana, snage će odmeriti Nemačka i Velika Britanija. Dva dana kasnije, Crna Gora igra protiv Nemačke, a Velika Britanija protiv Francuske.

Komentari

Vaš komentar