Trener Spanulis: Da hala bude puna zbog igrača, ne zbog mene

Podeli:
Vasilis Spanulis
Image ID: 1012890954 via Guliver

Vasilis Spanulis je ljubiteljima košarke poznat kao jedan od najboljih evropskih bekova 21. veka, a u ponedeljak je započeo i karijeru glavnog trenera – u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona predvodio je grčki Peristeri do pobede. U izjavi za medije posle susreta izjavio je da je košarka umrla za njega kao igrača i da sada započinje novu karijeru.

Marusi je ubedljivo savladao izraelsku Bnei Hercliju u Spanulisovom debiju. U centru pažnje našla se legenda grčke košarke koja je bila na klupi.

Povezano:

„Žeim da nam hala bude puna, ali da to ne bude zbog mene, nego zbog igrača. Sada su oni u glavnim ulogama, a za mene je košarka umrla kao igrača. Sada počinjem novu karijeru, sa jednakim entuzijazmom. Drago mi je kada navijači dolaze i podržavaju igrače“, izjavio je posle meča slavni Vasilis Spanulis.

Spanulis (40) je bio profesionalac od 1999. do 2021. i nastupao je za Gimnastikos, Marusi, Panatinaikos (u dva navrata), Hjuston Roketse i Olimpijakos. Triput je osvajao Evroligu, bio je MVP EL 2013, osam puta član idealne petorke takmičenja, a sa reprezentacijom Grčke bio je evropski šampion i svetski vicešampion.

Komentari

Vaš komentar