Đorđević precrtao Kalinića i Nedovića!

FIBA World Cup 1. jul 201914:26 > 14:27
Podeli:
Jamie Squire/Getty Images

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević objavio je spisak igrača koje je pozvao na pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini, a najveće iznenađenje je što na njemu nema Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića.

Đorđević će na planetarni šampionat voditi 12 igrača, a na širem spisku se nalazi 18 košarkaša.

Na spisku su: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić.

U odnosu na prethodnu listu kandidata za Kinu, pored Kalinića i Nedovića precrtani su lija Đoković, Stefan Pot, Branko Lazić, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Stevan Jelovac, Nikola Mišković, Boriša Simanić i Dragan Apić.

Svetsko prvenstvo u Kini je na programu od 31. avgusta do 15. septembra, a reprezentacija Srbije će se okupiti 18. jula u Beogradu. Tri dana kasnije uslediće put na Kopaonik, na bazične pripreme, gde će ostati do 4. avgusta. Pravo sa planine srpski košarkaši idi u Čačak, gde će odigrati trening meč sa Borcem. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu sa Finskom, a tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Srpski košarkaši 20. avgusta putuju u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo. U Šenjanguu će 23. avgusta igrati sa Italijom, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i na kraju 27. avgusta sa Francuskom.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom grupe D sa Angolom otvaraju Svetsko prvenstvo. Pored Angole rivali srpskih košarkaša biće reprezentacije Filipina i Italije.