Đorđević: Kalinić je shvatio zašto ga sada nema

FIBA World Cup 3. jul 20197:37 > 7:44
Podeli:
fiba.basketball

Selektor srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević se u intervjuu za Sportski žurnal prvi put oglasio o odluci da ne uvrsti Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića na spisak za Svetsko prvenstvo u Kini.

Srbija na narednom prvenstvu sveta neće računati na Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića. Mnogima je bio šok što ova dva prvotimca Armanija odnosno Fenerbahčea nisu na spisku, posebno jer su uvek bili na pripremama reprezentacije i samo zbog povreda su propuštali velika takmičenja. Obojica su sada zdravi ali već se sada zna da neće ići u Kinu. 

Povezano

 „Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas. Razgovarao sam sa Kalinićem u ponedeljak i on je reagovao vrlo zrelo i pozitivno. Razumeo je i shvatio priču zašto ga sada nema. Negovo nastupanje u reprezentaciji nije završeno, u budućnosti zavisi od forme rezultata i ponašanja„, kazao je selektor Aleksandar Đorđević za izdanje Sportskog žurnala koje je izašlo u sredu. 

Reprezentacija će se bez Kalinića i Nedovića okupiti 18. jula u Beogradu, da bi 21. jula otišla put Kopaonika, na bazične pripreme. Prve prijateljske mečeve Srbija će igrati početkom avgusta u Čačku.