Skariolo: Manje smo talentovani i iskusni, ali…

FIBA World Cup 10. jul 20199:54 > 9:55
Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

Selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo istakao je da se odlučio za najbolje od igrača koji su mu bili na raspolaganju za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Na spisku od 16 imena su se našla četiri košarkaša koja igraju u NBA i devet igrača koja su učestvovala u kvalifikacijama. Nema povređenog Pau Gasola, a Serhio Rodrigez je odlučio da preskoči Svetsko prvenstvo. Poziv za Mundobasket nisu dobili ni Serž Ibaka ni Nikola Mirotić.

Povezano

„Ovo je najbolji sastav koji smo u ovom momentu mogli da izaberemo. Mirotić i Ibaka nisu bili dostupni, Pau je povređen, a znam da bi ubio da bude sada sa nama. Rodrigez je objasnio zašto ga nema. Svako do njih ima svoje razloge. Mnogo toga je odlučeno u poslednjem momentu. Svake godine postoje problemi koji se jave tako kasno, kao što su potpisivanje novog ugovora, traženje kluba… Međutim, naš posao je da se fokusiramo na one koji su to“, kazao je Skariolo.

„Sada imamo manje iskustva, manje talenta, tako da moramo da budemo motivisaniji da igramo bolje. Kvalifikacije su nam pomogle da se donekle uigramo i igrači koji su izborili mesto na Mundobasketu nagrađeni su time što su na spisku“.

Španija se na startu sastaje sa Iranom, Portorikom i Tunisom u C grupi, dok se u drugoj fazi ukršta se grupom u kojoj su Srbija, Italija, Angola i Filipini.