Gudurić: Pritisak je izmišljena stvar

FIBA World Cup 18. jul 201916:26 > 16:31
fiba.basketball

Bek reprezentacije Srbije Marko Gudurić kaže da najjači tim po imenima ne znači mnogo na samom terenu, ali da veruje u ekipu pred Svetsko prvenstvo u Kini.

U Srbiji se stvara ambijent kao da su Orlovi već u finalu i to stvara pritisak.

“Jeste, ali… Pritisak je, po mom mišljenju, izmišljena stvar. OK, najjača ekipa po imenima posle dugo vremena, ali ovi momci su već prošli mnogo toga. Znate i vi, nije retko da ne urade ništa te reprezentacije koje su dolazile u najjačima sastavima, tako da treba biti oprezan. Svi smo došli posle različitih sezona u drugačijim fizičkim stanjima, imamo vremena da se spremimo i da se uigramo, ali neće biti lako. Najvažnije je da svi budemo zdravi, to je osnovni preduslov – dan po dan, trening po trening“, kaže 24-godišnji košarkaš.

Pre dva leta Gudurić je na EP debitovao na velikim takmičenjima za seniorski tim Srbije, a od tada je prošao mnogo toga.

Povezano

“Mnogo će mi značiti. Smatram da sam dosta napredovao, siguran sam u to zapravo, u odnosu na pre dve godine. Iskusniji sam za dve godine igranja 80+ utakmica na elitnom nivou, u Evroligi, dva fajnal-fora, donosim bolje odluke na terenu“.

Od sledeće sezone levoruki bek biće član Memfis Grizlisa.

“Ne bih mnogo da govorim o tome, skoro je sve završeno, ali nije 100% zvanično. Ako bude… Možda još nisam ni svestan toga – kad se pojavim, odradim trening, upoznam se sa svime, onda će biti neka reakcija. Imam leto da ispitam ove momke koji već igraju u NBA, da se pripremim u tom smislu, videćemo“, zaključio je Gudurić.

Kapiten Miloš Teodosić očekuje težak posao u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

“Drago mi je da su svi momci tu, da krećemo sa uvodnim treninzima. Bićr izuzetno jako SP, osam do deset reprezentacija koje žele medalju, mi smo jedna od njih. Čeka nas težak put, moramo da radimo, da se spremimo i da u pravom stanju dočekamo Kinu. Ne bežimo od odgovornosti, samo stavljamo do znanja da to finale neće tek tako doći, bilo koja medalja bi bila ogroman uspeh“, rekao je Teodosić.