Amerikanci bez još jedne zvezde, otkazuju i 'rezerve'

Podeli:
Harry How, Getty Images Sport

Nastavlja se serija otkaza u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država pred Svetsko prvenstvo koje će od 31. avgusta do 15. septembra biti održano u Kini.

Košarkaška federacija SAD je saopštila da su se sa spiska povukli Montrezl Herel iz Los Anđeles Klipersa, koji je naknadno dobio poziv, i zvezda Detroita Pistonsa Andre Dramond.

Ranije su selektoru Gregu Popoviću dolazak na pripreme, koje počinju 5. avgusta u Las Vegasu, otkazali: Džejms Harden, Erik Gordon, Entoni Dejvis, Zajon Vilijamson, Tobajas Heris, Si-Džej Mekolum, Bredli Bil, Demijan Lilard, Pol Milsap i Kevin Lav, dok je učešće Kajla Laurija zbog operacije prsta neizvesno.

Naknadno su poziv dobili Džejlen Braun, Markus Smart, Mejson Plamli, Džulijus Rendl i Tadeus Jang, dok su danas spisku pridodati centar Majamija Bem Adebajo i Džaren Džekson Junior iz Memfisa.

Na spisku se od ranije nalaze: Herison Barns, Kajl Kuzma, Bruk Lopes, Kajl Lauri, Kris Midlton, Donovan Mičel, Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker, Majls Tarner i Kemba Voker.

Seklekcija SAD na Mundobasketu je u grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom.