Napustio pripreme: Srbija bez Mačvana na SP

FIBA World Cup 3. avg 201918:09 > 18:11
Hans-Martin Issler/Bongarts/Getty Images

U dogovoru sa selektorom reprezentacije Srbije Aleksandrom Đorđevićem krilni centar Milan Mačvan napustio je pripreme nacionalne selekcije na Kopaoniku i otputovati u Japan, gde će se pridružiti svom novom timu Tojota Alvarku.

Mačvan odlazi u japansku prestonicu, a trener će mu tamo biti trener biti Luka Pavićević, pa će pripreme za novu sezonu nastaviti sa svojim novim klubom. U dogovoru sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem, Mačvan je napustio kamp naše reprezentacije koja se na Kopaoniku priprema za Svetski šampionat i otputovao u Japan.

Povezano

Dugujemo veliku zahvalnost Milanu Mačvanu, koji je dao svoj maksimum u dosadašnjem delu priprema. Nije se lako vratiti u punu takmičarsku formu posle povrede koja ga je odvojila od terena na više od godine. Zajednički smo procenili da je u ovom trenutku za njega bolje da nastavi pripreme za sezonu sa novim klubom. Očekujemo Mačvana u narednim akcijama reprezentacije Srbije“, rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

Mačvan odlazi u japansku prestonicu, pa će pripreme za novu sezonu nastaviti sa svojim novim klubom.

Mačvan ima 29 godina, a u dosadašnjem toku karijere igrao je za FMP, Hemofarm, Makabi Tel Aviv, Partizan u dva navrata, Galatasaraj, Armani i Bajern Minhen.

Igrajući za reprezentaciju Srbije osvojio je tri srebrne medalje (dve na EP, jednu na OI), a 2017. godine bio je i kapiten „Orlova.“