Osiguranje za Bogdana plaćeno, Tomašević objasnio zašto

FIBA World Cup 9. avg 201915:10 > 15:14
Podeli:
KSS

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević objasnio je zašto je bilo potrebno da se plati osiguranje za Bogndana Bogdanovića kako bi on mogao da se priključi reprezentaciji.

Kako bi Bogdan Bogdanović mogao da se priključi reprezentaciji bilo je potrebno da se plati 140.000 evra. Košarkaški savez Srbije uplatio je traženu svotu, kako je rekao Tomašević, uz pomoć države.

„FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajucća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje“, rekao je Tomašević na konferenciji za medije u beogradskoj Štark areni.

Kako je naveo Tomašević, bilo je i očekivano da će dodatno osiguranje biti zatraženo, ali je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala ukupno tri nedelje.

„Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu“, dodao je Tomašević uz izraze zahvalnosti državnom vrhu na pomoći i selektoru i igračima što su izdvojili još jedno leto da budu sa reprezentacijom.