Ingls: Pamtimo Rio, sad smo spremni za medalju

FIBA World Cup 9. avg 201919:06 > 19:11
Podeli:
Elsa/Getty Images

Košarkaši Australije nalaze se u „grupi smrti“ na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, a krilni igrač Jute Džez Džo Ingls kaže da reprezentacija ima „gorak ukus u ustima“ nakon neuspeha u Rio de Žaneiru 2016. godine.

„Bumersi“ su 2016. godine igrali fantastično, ali ih je u polifinalu reprezentacija Srbije ubedljivo savladala. Australijanci se na Mundobasketu nalaze u grupi H sa reprezentacijama Kanade, Senegala i Litvanije.

Povezano

Bilo je užasno što nismo uzeli medalju. Veoma sam se loše osećao zbog toga, ali dugo nismo bili tako bizu velikog uspeha. Sada treba da se saberemo i mislim da će biti uzbudljivo. Mislim da ćemo imati veliku podršku publike u Kini i nadam se da ćemo postati prva selekcija u istoriji zemlje koja će osvojiti medalju na velikom takmičenju“, rekao je Džo Ingls.

Znamo šta imamo u timu, imaćemo samopouzdanja. Verujemo u sebe. Ja sam počeo sa košarkom da bih igrao za reprezentaciju. To je sve šta sam želeo da postignem dok sam odrastao. NBA mi je tada delovalo veoma daleko“, dodao je Ingls, koji je letos kompletirao svoju petu sezonu u Juti i u NBA, a prethodno je nastupao za kineske Saut Dregonse, Granadu, Barselonu i Makabi iz Tel Aviva.

Nositi nacionalni dres budi osećaj koji ne može da se dobije ni na koji drugi način. Volim da igram u NBA, voleo sam i Evropu, ali poenta je nositi nacionane boje. Ništa ne može da se uporedi sa tim“, zaključio je 31-godišnjak.

Australijanci su nedavno objavili spisak putnika za Kinu, a na njemu se nalaze petorica NBA igrača. Na rosteru se nalaze: Džona Bolden, Endru Bogut, Peti Mils, Aron Bejns, Metju Delavedova, Džo Ingls, Nejtan Sobi, Džok Lendejl, Kameron Glidon, Kris Gulding, Nikolas Kej i Havijer Kuks.