Neš: Reprezentacije nemaju istu težinu kao ranije

FIBA World Cup 10. avg. 20198:55 > 8:58
Podeli:
Elsa Getty Images Sport

Legendarni plejmejker Stiv Neš kaže da su brojni otkazi u reprezentaciji Kanade, ali ne samo u njoj, posledica toga što je u košarci više novca nego ranije.

Mnoge reprezentacije pogođene su otkazima, ali Kanada najviše – ne igraju Vigins, Marej, Beret, Tristan Tompson, Gildžus-Aleksander, Pauel, Brendon Klarl, Dilon Bruks, lajls, Kabengele, Aleksander-Voker i Stauskas.

“To jeste razočaravajuće, ali moramo da shvatimo da se vremena menjaju. Kada je moja generacija odrastala, manje nam je opcija bilo na raspolaganju i zato je igranje za nacionalni tim značilo više. Košarka kao biznis sada je mnogo porasla, igrači zarađuju ogroman novac, njihove organizacije takođe. Prilika je više, nije tako jednostavno kao ranije, vidite to i sa reprezentacijom SAD“, kaže Neš, koji je redovno igrao za reprezentaciju Kanade, i dodaje:

Povezano

“Mislim da je to u neku ruku i globalni problem, jednostavno reprezentacije ne nose toliko težinu kao ranije. Ali i to je deo izazova, deo razloga zašto sam se vratio i zašto radim sa reprezentacijom. Pokušavam da dođemo do nivoa da igrači budu uzbuđeni što igraju“.

Kanada je u grupi sa Litvanijom, Australijom i Senegalom.

U prethodnih osam-devet godina proizveli smo mnogo NBA igrača. Ovo leto jeste malo razočaravajuće jer je u pitanju Svetsko prvenstvo, ali mnogi igrači su na raspologanju i nadam se da je ova godina izuzetak kada je reč o otkazima, a ne pravilo“, zaključuje Neš, dvostruki MVP NBA lige.

Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.