Đorđević: Bili smo bolji nego u Beogradu

FIBA World Cup 12. avg. 201923:58 > 13. avg. 2019 0:02
Podeli:
Košarkaški savez Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u gostima selekciju Litvanije u okviru priprema za predstojeće Svetsko prvensvo u Kini, a selektor državnog tima Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da je tim igrao bolje nego u subotu u Beogradu.

Košarkaši Srbije slavili su u Kaunasu rezultatom 95:91.

Đorđević je istakao značaj pobede, iako se radilo o pripremnom duelu.

Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju. Utakmica je ponovo bila fizički veoma zahtevna i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku“, izjavio je Aleksandar Đorđević.

Ipak, bilo je i stvari kojima selektor nije bilo zadovoljan.

Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke ‚naivne‘ faulove koji su im doneli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vreme vraćao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Posle tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobede. Zadovoljan sam što je naša reprezentacija posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo“, zaključio je trener Virtusa.

Nakon meča Đorđević je komentarisao i zdravstevno stanje kapitena repretentacije Miloša Teodosića, a o istoj temi se oglasio i njegov klub – Virtus iz Bolonje.