Nigerijci našli novac i poleteli ka Kini

FIBA World Cup 21. avg. 201912:28 > 12:40
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaški savez Nigerije je uspeo da pronađe novac za učešće reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini. Ekipa koju predvodi selektor Aleks Nvora je krenula ka Kini gde će biti u grupi sa Rusijom, Argentinom i Korejom.

Iako bi nigerijska reprezentacija u kojoj ima nekoliko NBA igrača mogla da bude iznenađenje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, tamošnji košarkaški funkcioneri za to nemaju sluha. Reprezentativci su se žalili da im nisu obezbeđena sredstva kako bi otišli u Kinu, ali je na kraju ipak Košarkaški savez Nigerije rešio ovaj problem. Nigerijci su krenuli ka Kini i to u respektabilnom sastavu. 

Ne mogu vam reći kada tim ide za Kinu. Igrači su ovde u Nigeriji i nema još uvek dovoljno novca. Federacija gleda Ministarstvo sa nadom da će sredstva biti obezbeđena kako bismo otišli“, rekao je tim menadžer Musa Adamu pre nekoliko dana kada je još uvek učešće „tigrova“ bilo pod znakom pitanja. 

Nigerijci u svom sastavu imaju dva NBA igrača, Džoša Okogija iz Minesote i Al-Faruk Aminu iz Portlanda, dok će u sastavu biti i bivši igrač Jute i Fenerbahčea Ekpe Judo. U sastavu su i igrači iz Evrope poput Majkla Erika, Aladea Aminua, Stena Okojea i Ikea Iroegbua.