Gasol: Nije mi žao Amera, imaju talentovane igrače

FIBA World Cup 26. avg. 20192:07 > 2:13
Podeli:
Harry How/Getty Images

Najbolji igrač španske reprezentacije Mark Gaslo je poručio pred početak Svetskog prvenstva da problemi sa izostancima u sastavu Sjedinjenih Američkih Država nisu preveliki i da je slične stvari imala i Španija.

Amerikanci su tokom leta ostali bez gomile igrača koji su otkazali selektoru Gregu Popoviču u želji da se spreme za napornu NBA sezonu koja je pred njima. Selekcija je ostala bez velikih zvezda poput Džejmsa Hardena i Demijana Lilarda, pa će predvodnici ekipe biti Kemba Voker, Markus Smart, Donovan Mičel… Mark Gasol veruje da su Amerikanci i u tom sastavu veoma jaki.

Mislim da svima nedostaju neki ljudi. Očigledno je da američki tim ima neka velika imena i da je to za njih malo drugačije, ali imaju mnogo talenta u ovoj ekipi. Uvek postoji trenutak tranzicije za ekipe i možda je za njih to sada od jednom ali taj trenutak uvek postoji. Nije mi žao Amerikanaca jer i dalje imaju mnogo talentovanih momaka“, rekao je Gasol za ESPN dodavši i da njegovom timu nestaju igrači.

Povezano

 „Nema Nikole Mirotića, Serža Ibake, Paua Gasola, Serhija Rodrigesa, Aleksa Abrinesa… To su za mene sve izgovori, ako hoćeš da ih praviš. Sa nedostatkom nekih igrača dolazi mogućnost za neke druge da se pokažu. Što se tiče Svetskog prvenstva, mnogi timovi su na sličnom nivou. Mnogo će zavisiti od trenutka i od toga da li timovi u pravom trenutku kada je najpotrebnije igraju najbolje. Ima osam ili devet timova koji igraju na sličnom nivou“, zaključio je šampion NBA lige sa Toronto Reptorsima.  

Španija će na Svetskom kupu igrati u grupi C sa Portorikom, Iranom i Tunisom. Prvi protinvici Špancima su Tunišani, a taj meč je na programu 31. avgusta.