Janis: Ljut sam, ali sve se dešava sa razlogom

Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Grčki košarkaš Janis Adetokunbo se vratio u Milvoki gde se sprema za novu sezonu sa Baksima. On nije imao najsrećnije leto jer je uprkos velikim očekivanjima prerano završio Svetski kup u Kini.

Jedna od najvećih zvezda Svetskog kupa u Kini ni približno nije pokazao svoje košarkaško umeće. Janis Adetokunbo nije imao niti jednu utakmicu na kojoj je briljirao, a da nešto debelo ne funkcioniše u timu Grčke videlo se protiv Brazila. Tada su Brazilci uspeli posebno njega dobro da sačuvaju, a kasniji poraz od Sjedinjenih Država je maltene Grke poslao kući posle druge faze.

Povezano

 „Bilo je sjajno igrati za Grčku, nije ispalo kao što smo očekivali i nismo stgili do najboljih osam niti da odemo na Olimpijske igre, ali imamo još jednu šansu da to uradimo. Imali smo sjajan tim, ali nas je jedan meč koštao plsamana. Nisam stvarno razočaran, ljut sam i besan, ali sve se dešava sa razlogom. Pokušavaš da uzmeš dobro i loše iz svakog iskustva i da probaš da budeš bolji. Što se tiče grčke reprezentacije, nismo još gotovi“, rekao je Janis Adetokunbo po povratku u Milvoki.

Ono što je Bakse prilično zabrinulo je što je Janis često završavao utakmice na Svetskom kupu zbog pet faulova.

To se tešavalo, koliko puta? Mislim tri puta na pet mečeva. Nećete to videti uvde u Baksima. Probaću da budem u igri“, dodao je Janis. 

On je inače poručio i da nije vreme da se priča o njegovom novom ugovoru o čemu će Baksi sa njim moći da razgovaraju tek narednog leta. Adetkonubo kaže da bi bilo nepravedno prema saigračima da se priča o tome.