Aleksa Ilić ponovo leti i gleda ka Portugaliji

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore uspeli su da naprave podvig, slobodno se može reći senzaciju. U oslabljenom sastavu, pobedili su Francusku u Podgorici sa 70:69, napravili su kapitalan korak ka plasmanu na Mundobasket.

Vremena za slavlje nema. Izabranike Boška Radovića, već 4. jula očekuje duel sa selekcijom Portugalije u gostima. Utakmica počinje u 20 časova, prenos je na Sport Klubu 3, a meč je od velikog značaja, jer se bodovi iz prve, prenose u glavnu rundu takmičenja.

U drugom meču grupe, Mađarska je posle neizvesne završnice pobedila Portugaliju sa 69:68, pa je uoči poslednjeg kola jasno da su plasman u glavnu rundu kvalifikacija obezbedili Francuska, Mađarska i Crna Gora. Ostaje da se vidi koliko će bodova preneti pomenute selekcije u glavnu rundu, u kojoj grupa, u kojoj se nalazi Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj su Litvanija, BiH i Ćeška.

“Francuska je došla u vrhunskom sastavu, ali smo uspeli na krilima navijača uz veliku borbenost, uz mnogo energije od prvog do poslednjeg minuta, da stignemo do podviga. Koliko nam je značila fenomenalna atmosfera u dvorani? Iskreno, mislim da je podrška navijača bila jezičak koji je prevagnuo na našem tasu”, naglasio je Aleksa Ilić, pa nastavio:

fiba.basketball

“Očekuje nas veliko iskušenje u Portugaliji. Očekivanja posle duela sa Francuskom su mnogo veća, ali smo svesni da neće biti lako stići do pobede i zlata vrednih bodova. Moramo da odigramo na istom nivou kao protiv Francuske, ako želimo, a želimo trijumf. Ponavljam, neće biti lako, ali smo spremni na još jednu bitku od prvog do poslednjeg minuta. Moramo da materijalizujemo podvig koji smo ostvarili protiv velesile, kakva je Francuska”.

fiba.basketball

Utakmica između Portugalije i Crne Gore na programu je 4. jula, a kao i sve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket i meč iz Portugalije možete da pratite na kanalima Sport Kluba. Uoči poslednjeg kola prve faze, Francuska ima skor 4-1, Crna Gora i Mađarska 3-2, a Portugalija 0-5.

Komentari

Vaš komentar