Bećiragić pred Francusku: Borićemo se do kraja, ali…

fiba.basketball

Izabranici Adisa Bećiragića, košarkaši Bosne i Hercegovine, ne odustaju od borbe za mesto koje vodi na Mundobasket, ali se objektivno nalaze u veoma teškoj situaciji i potrebno im je čudo da stignu do cilja.

U minulom kolu, BiH je pobedila Mađarsku sa 73:68, ali nije dobila pomoć od Češke, odnosno Crna Gora je slavila sa 65:56, pa na tri runde pre kraja, Litvanija i Francuska imaju skor 7-2, Crna Gora 6-3, BiH 5-4, Mađarska 4-5, Češka 3-6.

Francuska i Litvanija su praktično već obezbedile mesto na šampionatu planete, a dilema je Crna Gora ili BiH. U narednom kolu, 14. novembra, Crna Gora na svom parketu igra protiv Litvanije, a BiH gostuje Francuskoj. Utakmicu između Crne Gore i Litvanije možete da pratite na Sport Klubu 2, sa početkom u 19 časova, a utakmicu između Francuske i BIH na Sport Klubu 3, sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

fiba.basketall

Crna Gora do kraja kvalifikacija, na svom parketu igra protiv Litvanije i Češke, a gostuje selekciji BiH. S druge strane, BiH gostuje Francuskoj i Mađarskoj, a čeka Crnu Goru.

„Pobedom nad Mađarskom ostali smo u igri za plasman na Mundobasket. Imamo mnogo problema sa povredama i sastavom tima, očekuje nas duel protiv Francuske, koju ćemo pokušati da iznenadimo, ali bez kompletne prve petorke sa šampionata Evrope, to će biti jako teško“, naglasio je selektor Adis Bećiragić.

fiba.basketball

U slučaju poraza BiH od Francuske, a u slučaju pobede Crne Gore nad Litvanijom, praktično bi sve bilo gotovo, mada su šanse BiH veoma male i u slučaju da Crna Gora izgubi od Litvanije. Naime, u tom slučaju, BiH bi morala da pobedi Crnu Goru na svom parketu sa 20 razlike (prvi meč u Podgorici 88:69), zatim da slavi protiv Mađarske u gostima, a da Crna Gora izgubi na svom parketu od Češke. Kalkulacija bi se promenila kada bi izabranici Adisa Bećiragića slavili u Francuskoj, a Crna Gora izgubila od Litvanije, ali….

fiba.basketball

„Ali, teško je poverovati u takav epilog, naročito posle partije koju je Francuska prikazala u Litvaniji, gde je slavila sa 90:65. Ne idemo sa belom zastavom, borićemo se do kraja kvalifikacija, ali je Crna Gora objektivno u velikoj prednosti, čvrsto drži sudbinu u svojim rukama. Mi se nećemo predati sve dok nada postoji“, zaključio je Bećiragić.

Utakmice između Crne Gore i Litvanije, Francuske i BiH, kao i sve ostale mečeve u kvalifikacijama za Mundobasket, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar