Bosnić: Šta je bilo presudno? Imali smo 19 izgubljenih lopti

Podeli:
fiba.basketball

Izabranici Vedrana Bosnića, košarkaši Bosne i Hercegovine, nisu želeli da putuju u Litvaniju, posle intervencije od strane čelnika FIBA, krenuli su put Viljnusa na dan utakmice, a Litvanija je takvu situaciju iskoristila da lagano stigne do pobede – 77:56.

U drugom meču grupe, Češka je pobedila Bugarsku sa 83:80, pa sada Litvanija ima skor 4-0, BiH 2-2, Češka i Bugarska 1-3.

“Litvanija je zasluženo stigla do pobede.  Momci su dali sve od sebe, ali objektivno nisu mogli više. Na utakmicu smo stigli praktično iz aviona. Dozvolili smo rivalu da dobro otvori meč, uspeli smo da se vratimo, ali nismo smeli da dozvolimo Litvaniji da uđe u šuterski ritam i serije lakih poena iz tranzicije”, naglasio je Vedran Bosnić selektor Bosne i Hercegovine, pa nastavio:

fiba.basketball

“Šta je bilo presudno? Imali smo 19 izgubljenih lopti. Moramo da arhiviramo mečeve protiv Litvanije, okrenemo se duelima protiv Bugarske i Češke, imamo dobar skor i realne izglede da nastavimo da sanjamo i borimo se za plasman na Mundobasket.”

Treći FIBA prozor, koji kao i sve ostale utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, možete da pratite na kanalima Sport Kluba, na programu je od 30. juna do 4. jula. BiH očekuju dueli sa selekcijama Bugarske i Češke, a sa istim rivalima, snage će odmeriti i Litvanija.

fiba.basketball

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze BiH, Litvanija, Bugarska i Češka, ukršta sa grupom u kojoj su Crna Gora, Francuska, Mađarska i Portugalija, a svi bodovi iz prve, prenose se u glavnu rundu kvalifikacija, u koju će stići po tri selekcije.

Komentari

Vaš komentar