Dončić odmah igra! Dve dobre i jedna loša vest za Slovence

Podeli:
Steph Chambers/Getty Images

Košarkaška reprezentacija Slovenije je uoči duela sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dobila dve dobre vesti i jednu lošu.

Ono što Slovence raduje je da su glavne zvezde tima, NBA tandem, Luka Dončić i Goran Dragić dobili zeleno svetlo da se priključe ekipi. Iskusni Dragić, povratnik u državni tim, slobodan je igrač i u četvrtak će biti na raspolaganju stručnom štabu, dok će se as Dalasa priključiti 27. juna sledeći pravila za košarkaše pod ugovorom sa NBA klubovima.

Povezane vesti

„Pre nekoliko dana dobili smo informaciju od NBA da su postigli sporazum sa FIBA po pitanju učestvovanja igrača u letnjim aktivnostima reprezentacija. Igrač iz NBA kluba može, uz uslov osiguranja, da učestvuje u dve od tri akcije reprezentacije. Ako igrač želi da učestvuje i u trećoj, mora da dobije dodatno odobrenje kluba, a potom i čelnika lige,“ rekao je Matej Likar, direktor reprezentacije Slovenije.

Loša vest za Slovence je što neće moći da računaju na krilnog igrača Denver Nagetsa Vlatka Čančara.

„Nažalost, Čančar se još nije potpuno oporavio od povrede, a želimo da bude spreman za Evropsko prvenstvo, tako da će propustiti ovaj ciklus,“ naglasio je selektor Aleksandar Sekulić i nastavio:

„Svesni smo da smo igrali ispod očekivanja u februaru i da smo bili vrlo razočarani. Verujem da smo naučili nešto iz toga. Za sada je glavni fokus na Hrvatskoj. Uvek želimo da igramo u punim Stožicama, navijači su nam šesti igrač i naša je obaveza da igramo kako oni to očekuju od nas. Želimo da igramo košarku koja nas je krasila prošlog leta.”

Duel grupe C između Slovenije i Hrvatske na programu je 30. juna u Ljubljani, a sve ulaznice su rasprodate za svega nekoliko časova.

Finska je lider grupe sa učinkom 3-1, Slovenija i Švedska imaju 2-2, a Hrvatska 1-3. Plasman u sledeći krug kvalifikacija obezbediće tri najbolja tima iz grupe.

Mečeve kvalifikacija za Mundobasket ćete moći da gledate na kanalima Spork Kluba.

Komentari

Vaš komentar